ИМПЛАНТИ ОТ ЦИРКОНИЕВ ОКСИД

Циркониевиат оксид е материал на минерална неорганична основа (ZrO2). Имплантите изработени от цирконии показват отлични биологични качества.

Clipboard02

съвременните методи на производство създават миниатюрни обекти с отлична точност и прецизен дизайн.

Практически към циркония не се наблюдават алергични реакции и реакции на отхвърляне. Остеоинтеграцията на имплантите е отлична. Той има отлични естетични качества защото е полупрозрачен и подобен на естествените зъбни структури.

 

Clipboard04

оптическото поведение на циркония е като това на естествените зъбни структури. Това позволява дори видими части от импланта да изглеждат добре и приемливо за пациетна.

 

 

Това е предпоставка за получаване на много добри естетични възстановки във фронталната зона на съзъбието, където металните импланти създават неприятни тъмни зони на венеца.

cir i met

поради непрозрачността на металните импланти те изглеждат тъмни и поглъщат светлината минала през венеца. Така и венецът около импланта може да изглежда тъмен. При циркониевите импланти светлината озарява както тялото на импланта, така и тъканите около импланта.

 

impl Lj

две металокерамични коронки върху лети щифтове и циркониев имплант – венецът около импланта е с равномерен розов цвят и в отлично здраве. Случай Е.Л. – Артедент ООД