Базово (общо) лечение

 1. Кариесология – кариес, абразио, козметични корекции, пластики с фотополимер

 2. Ендодонтия – първични лечения на увреждания на пулпата- пулпити и периодонтити. Ревизионна терапия на лекувани зъби – отстраняване на стари заплънки и щифтове. Подготовка за изграждане. Калибрация за лети лабораторни изграждания.

 3. Хирургия – обща – екстракции, кистектомии, екстракции на мъдерци, ревизия на екстракционни рани.

 4. Хирургия – специализирана – за целите на имплантологията, за целите на протезирането, за целите на естетическите възстановки.

 5. Пародонтология – почистване на зъбен камък, кюретиране на пародонтални джобове, корекции на дразнители на пародонта. Шиниране на пародонтално засегнати зъби.

 6. Детска стоматология – Мотивация и запознаване с оралнохигиенни принципи и техники за подържане на оралното здраве. Лечебни процедури на млечно съзъбие, лечебни процедури на ранно смесено съзъбие, лечебни процедури на постоянни зъби с незавършено кореново развитие. Преглед с ортодонтска насоченост и консултации относно нуждата от ортодонтско лечение.

 7. Протезиране и цялостна рехабилитация на дъвкателния апарат. Изготвяне на ситуационен анализ, изработване на гипсов аналог на случая, анализ на модели в артикулатор, проектиране и планиране на лечебни етапи и избор на лечебни методи, създаване на восъчен прототип на бъдещи възстановки, превизуализация, реализиране на протетичните планове.

  1. Неснемаемо протезиране – коронки, мостове.
  2. снемаемо протезиране – протези( пластмасови, моделнолети, валпласт).

         8. Имплантология

                    1. за целите на неснемаемото протезиране

                    2. за целите на снемаемо протезиране

                    3. за целите на комбинирано протезиране

 

    9. Физиотерапевтични процедури – електроодонтодиагностика ЕОД

       10.   Дентална козметика – избелване на зъби – домашно , кабинетно, единични преоцветени зъби, инкрустации на зъби, бондинг пластики.